تیرکشیدن کف پا: علائم، علل و روش های درمانی

وقوع شکل های مختلفی از درد در تمامی قسمت های پا ممکن است و اگر با درد کف پا مواجه هستید که از قوس، سینه یا پاشنه پا شروع می‌ شود، احتمالا پای یک عصب در میان است. وقتی یکی از عصب ها آسیب دیده باشند، ممکن است که دردی مثل تیر کشیدن در کف پا را تجربه کنید. این دردها در زمان حرکت و استراحت نیز با شما است و حتی نقاط نزدیک به عصب در مقابل لمس هم حساس می شوند. در این مقاله درباره نشانه ها، دلایل و روش های درمان تیر کشیدن کف پا خواهید خواند. باید بدانید که برای درمان تیر کشیدن کف پا باید به یک پزشک مجرب و ماهر مراجعه کنید که در درمان و مدیریت مشکلات مسلط باشد. این کار خطرات و عوارض جانبی و همچنین دوره ریکاوری بعد از درمان را کاهش خواهد داد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با روش‌های درمانی تیر کشیدن پا میتوانید با شماره 09128444990 تماس بگیرید تا متخصصان کلینیک امید شما را راهنمایی کنند.

نقاطی که تیر کشیدن کف پا در آن رخ می دهد.


کف پا را می توان به چهار قسمت یعنی پنجه، سینه، قوس و پاشنه تقسیم بندی کرد. دلایل مختلفی برای تیرکشیدن کف پا وجود دارند که عبارتند از:

تیر کشیدن انگشتان پا

تیر کشیدن انگشتان پا

شکل غیرمعمولی و آسیب دیدگی هر یک از ساختارهای انگشتان پا مثل پوست، اعصاب، استخوان ها، رگ های خونی و بافت نرم می تواند منجر به درد انگشتان پا شود. درد انگشتان پا به دلیل قرار گیری مداوم پا در معرض آسیب های ناشی از راه رفتن، دویدن یا فعالیت ها و حرکات ورزشی، یک موضوع رایج است. بعضی از انواع درد انگشتان پا ممکن است با بی حسی، احساس سوزش، گرمی یا نشانه های دیگری نیز همراه باشد. اصلی ترین دلایل درد انگشتان پا عبارت است از برگشت ناخن، پینه پا، بریدگی، خراشیدگی یا صدمات دیگری مثل تاول و میخچه. از عوامل دیگر درد انگشتان پا می توان به آرتریت (شامل آرتریت روماتوئید، نقرس و انواع دیگر آرتریت) و عفونت ها اشاره کرد. از جمله موارد دیگری که منجر به درد انگشتان پا می شود به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • تورم انگشت
  • شست کژی
  • صدمات و آسیب دیدگی های دیگر
  • تومور
  • نورومای مورتون (تومور عصبی مورتون)

تیر کشیدن سینه پا

تیر کشیدن سینه پا

فرد به دلایل مختلفی ممکن است با درد سینه پا مواجه شود و لازم است برای درمان صحیح آن، بتوان دلیل اصلی آن را پیدا کرد. امکان وقوع درد سینه پا در اثر موارد زیر ممکن است:

  • فعالیت های فیزیکی شدید
  • قوس زیاد کف پا یا بلند تر بودن انگشت دوم از انگشت شست
  • التهاب یا شکستگی
  • پوشیدن کفش پاشنه بلند یا کفش کوچک
  • شست کژی، پینه استخوانی یا انحراف شست
  • اضافه وزن
  • درد مفاصل یا آرتریت مفاصل کف پا

به علاوه بعضی دلایل به خصوصی نیز وجود دارد که می توانند درد سینه پا را ایجاد کنند. ناحیه انگشتان سوم و چهارم پا در نورومای مورتون تحت تاثیر قرار می گیرند. این مشکل با ضخیم شدگی بافت اطراف اعصاب منتهی به انگشتان رخ می دهد.

یک دلیل دیگر بروز این مشکل، می تواند بیماری فرایبرگ (تامین خون ناکافی برای استخوان های متاتارسال دوم، سوم و چهارم پا) باشد. وقتی این مشکل رخ می دهد، بخشی از یکپارچگی ساختاری سر استخوان متاتارسال از بین رفته و تخریب سر استخوان متاتارسال دوم و مفصل کناری را ایجاد می کند.

همچنین مشکلاتی مثل التهاب استخوان کنجدی یا استخوان سزاموئید هم درد سینه پا را ایجاد خواهد کرد. سزاموئیدیت به التهاب استخوان های کنجدی (استخوان های قرقره مانند) گفته می شود که به جای اتصال به استخوان های دیگر به تاندون ها متصل می شوند (مثل کشکک زانو). این مشکل معمولا در افرادی که فعالیت فیزیکی زیادی دارند، مثل رقصندگان باله و دوندگان، رخ می دهد.

تیر کشیدن قوس پا

تیر کشیدن قوس پا

دو تا از رایج ترین دلایل درد قوس پا، آسیب دیدگی یا مشکلات ساختاری است. مشکلات ساختاری معمولا به صاف بودن کف پا یا قوس پای زیاد فرد و یا شکل های غیرمعمول دیگری است که در کف پا یا بخش های اطراف دیده می شود. در هر صورت پارامترهای مختلفی مثل سن، استفاده زیاد، اضافه وزن، فشارهای فیزیکی و مشکلات نورولوژیکی به ایجاد یا بدتر شدن این مشکلات منجر می شوند.

دلایل درد قوس پا عبارتند از:

پرونیشن بیش از حد

پرونیشن بیش از حد به نحوه حرکت کف پای فرد در حین پیاده روی، دویدن سریع یا آهسته گفته می شود. وقتی فرد گام برمی دارد، پا خیلی روی قوسش می چرخد و این فشار اضافه باعث صاف شدن قوس می شود. وقتی پرونیشن بیش از حد پا در طولانی مدت ادامه پیدا کند باعث آسیب دیدگی تاندون ها، عضلات و رباط ها می شود. این اسیب دیدگی به درد در قوس کف پا، زانو، لگن یا کمر، یا حتی شست کژی منجر می شود. استفاده از کمک در حین پیاده روی برای کمک به تعادل (مثل کفش دارای ساپورت یا ساپورت حمایتی تجویز شده برای قوس کف پا) برای کسی که با پرونیشن بیش از حد رنج می برد، مفید است.

التهاب فاشیای پلانتار

التهاب فاشیای پلانتار یک مشکل دژنراتیو در نوار فاشیای کف پا و یکی از دلایل رایج درد پاشنه است. فاشیای پلانتار یک رباط مرتبط کننده پشت کف پا به جلوی آن است. از دلایل رایج التهاب فاشیای پلانتار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسیب دیدی
  • استفاده زیاد
  • التهاب

التهاب فاشیای پلانتار در همه ممکن است اما فعالیت هایی مثل دویدن، احتمال بروز آن را بیشتر می کند. درد ناشی از التهاب فاشیای پلانتار در صبح بیشتر است و درد این مشکل با راه رفتن و ایستادن بدتر می شود. فرد علاوه بر درد قوس کف پا با خشکی پاشنه و سینه پا نیز مواجه می شود.

شاید لازم باشد تا افرادی که به التهاب فاشیای پلانتار مبتلا هستند، فعالیت هایی مثل دویدن را تا بهبود کف پایشان کنار بگذارند. آنها همچنین باید استفاده از کفش های حمایتی یا استفاده از بریس هایی برای کاهش فشار وارده بر قوس کف پا را در نظر بگیرند.

قوس زیاد کف پا

قوس زیاد کف پا یه مشکل ساختاری در کف پا است که افزایش قوس کف پا را ایجاد می کند و از عوامل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عامل ژنتیکی
  • سکته
  • فلج مغزی
  • بیماری شارکو ماری توث

فرد دچار قوس زیاد کف پا در زمان ایستادن و پیاده روی، درد کف پا را حس می کنند. کاهش تعادل حتی گاهی اوقات منجر به پیچ خوردگی قوزک و صدمات دیگر می شود. فرد ممکن است با مشکلات دیگر قوس زیاد کف پا مثل مواد زیر نیز مواجه شود:

  • خمیدگی انگشتان
  • شست کژی
  • پینه انگشتان پا

افراد مبتلا به قوس کف پای خیلی زیاد می توانند برای کمک به پایداری بیشتر کف پا و پیشگیری از درد و آسیب دیدگی استفاده از ساپورت یا ارتوز را در نظر بگیرند.

اختلال عملکرد تاندون پشت درشت نی (PTTD)

تاندون پشت درشت نی یا پشت ساق پا رابط یکی از عضلات ساق پا به بخش درونی کف پا است و اختلال این عضو زمانی رخ می دهد که این تاندون آسیب دیده یا ملتهب شود. اگر تاندون پشت ساق نتواند از قوس کف پا حمایت کند، فرد با درد در این نواحی (قوزک و پشت ساق) مواجه می شود. این درد معمولا در حین دویدن یا پیاده روی تند ایجاد شده و با توقف حرکت نیز از بین می رود. بریس قوزک پا یا ارتوزهای خاص می توانند به اصلاح PTTD کمک کنند.

کف پای صاف

کف پای صاف چه در کودکان و چه در بزرگسالان رخ می دهد و خیلی اوقات هم مشکلی ایجاد نمی کند اما می تواند باعث ایجاد درد در قوس کف پا، قسمت های دیگری از کف پا، ساق و ران پا، قوزک و کمر شود. شاید فرد تا زمانی که نشانه های این مشکل را نبیند، متوجه داشتن کف پای صاف نشود. پزشکان برای کمک به تامین حمایت کافی از قوس کف پا، استفاده از کفش طبی یا ارتوز را پیشنهاد می کنند.

تیرکشیدن در پاشنه پا

تیرکشیدن در پاشنه پا

درد پاشنه ممکن است به خاطر یک آسیب دیدگی مثل پیچیدن مچ یا افتادن، یا یک حرکت تکراری که باعث کوبش پاشنه شده رخ دهد. کف صاف کفش نیز تا جایی باعث کشیدگی فاشیای پلانتار می شود که این ناحیه، متورم و ملتهب شده و باعث ایجاد درد و سوزش می شود. از دلایل رایج درد پاشنه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

التهاب فاشیای پلانتار

درد ناشی التهاب نوار قدرتمند کف پا که رابط اتصال استخوان پاشنه به نوک پا است، معمولا در نتیجه آناتومی پای فرد ایجاد می شود. برای مثال اگر قوس کف پای بیمار خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، منجر به التهاب فاشیای پلانتار می شود.

بورسیت پاشنه

التهاب ایجاد در پشت پاشنه و در کیسه بورسا که پر از مایع است، ممکن است در نتیجه فرود عجیب یا ست بر روی پاشنه یا فشار ناشی از کفش نامناسب ایجاد شود. درد ناشی از این مشکل ممکن است در عمق یا پشت پاشنه حس شود.

عارضه بدشکلی هاگلند

یک برآمدگی استخوانی در پشت پاشنه که در اثر سایش زیاد پشت پاشنه و کفش و باعث آسیب دیدگی این برآمدگی و بافت های اطراف می شود. اگر لبه پشتی کفش سفت باشد می تواند فشار زیادی بر پشت پاشنه وارد کرده و منجر به بدشکلی هاگلند شود.

سندروم تونل تارسال

رگ بزرگ پشت پا در سندروم تونل تارسال توسط بافت تحت فشار گرفته و درد ایجاد می شود و ممکن است در قوزک یا کف پا ایجاد شود.

شکستگی تنشی

فشارهای مکرر، ورزش شدید یا کارهای سنگین می تواند باعث ایجاد آسیب دیدگی شود. برای مثال دوندگان در خطر بالاتری از ابتلا به شکستگی تنشی استخوان متاتارسال کف پا قرار دارند. از موارد دیگری که زمینه شکستگی تنشی را فراهم می‌ کند، پوکی استخوان است.

بیماری سیور

بیماری سیور شایع ترین دلیل درد پاشنه در بزرگسالان است و در نتیجه استفاده زیاد و آسیب دیدگی های کوچک اما مکرر به صفحه رشد استخوان پاشنه ایجاد می شود. بیماری سیور عمدتا کودکان 7 تا 15 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد.

التهاب تاندون آشیل

التهاب تاندون بزرگ پشت پاشنه، یعنی آشیل معمولا در اثر استفاده زیاد و آسیب دیدگی ایجاد می شود و افراد از این مشکل تحت عنوان تندینوپاتی نیز نام می برند.

عوامل دیگر

از عوامل دیگر ایجاد درد پاشنه عبارتند از:

  • پارگی تاندون آشیل
  • پارگی فاشیای پلانتار
  • گرفتگی عصب باکستر
  • کیست یا شکستگی تنشی استخوان پاشنه
  • توده شدن بافت نرم
  • پارگی تاندون خم کننده کوتاه
  • آرتریت سیستماتیک
  • کبودی استخوانی
  • مشکل گردش جریان خون
  • حالت بد پا در زمان راه رفتن یا دویدن
  • کیست استخوانی که یک کیست پر از مایع در استخوان است
  • نقرس
  • نوروما یا نورومای مورتون
  • استئومیلیت، که یک عفونت استخوان یا بافت مغز استخوان است

تشخیص دلایل تیرکشیدن کف پا


تشخیص دلایل تیرکشیدن کف پا

پزشکتان برای تعیین دقیق محل درد از سوابق پزشکی و معاینات فیزیکی استفاده می کند. آنها احتمالا از شما خواهند خواست تا انگشتانتان را به سمت عقب و جلو حرکت دهید تا رباط کف پایتان خم و راست شود. پزشک همچنین به دنبال هر نشانه ای از التهاب مانند قرمزی و تورم خواهد بود و سپس واکنش ها، تعادل، هماهنگی اعضا و حجم عضلانی شما را مورد بررسی قرار خواهد داد.

از آزمایشات تشخیصی عامل تیر کشیدن کف پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعیین زمان و موقعیت تیرکشیدن کف پا، یک عامل کلیدی در تشخیص دلیل ایجاد این مشکل است.

درمان تیرکشیدن کف پا


درمان تیرکشیدن کف پا

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست ها با توجه به تخصصشان می توانند از انواع مختلف روش های فیزیوتراپی برای درمان مشکل استفاده کنند که عبارتند از:

فیزیوتراپی ارتوپدی

در این روش به درمان صدمات عضلانی اسکلتی شامل عضلات، استخوان ها، رباط ها، فاشیا و تاندون ها پرداخته می شود و برای مشکلاتی مانند شکستگی، کشیدگی، التهاب تاندون و بورسیت، مشکلات مزمن سلامتی، توانبخشی و ریکاوری بعد از جراحی مناسب است. بیماران تحت درمان بازتوانی حرکتی مفصل، ماساژ، تمرین های تقویتی، تمارین حرکتی و فرایندهای دیگر قرار می گیرند.

فیزیوتراپی سالمندان

این فرایند به سالمندانی کمک می کنند که با مشکلات حرکتی و عملکردهای فیزیکی مانند آرتریت درگیرند. از فیزیوتراپی برای بازیابی قدرت حرکتی، کاهش درد و افزایش سطح تناسب اندام استفاده می شود.

مراقبت از زخم

دریافت مقدار کافی اکسیژن و خون برای بهبود جریان خون در زخم در این روش تضمین می شود. فیزیوتراپی می تواند شامل ماساژ، تحریک الکتریکی، کامپرشن تراپی و مراقبت از زخم نیز باشد.

یون رانی

این فرایند از یک جریان الکتریکی برای رساندن داروهای به خصوصی مثل استروئید موضعی استفاده می کند و احتمال وجود التهاب را کاهش می دهد.

تحریکات الکترویکی

دو نوع تحریک الکتریکی داریم: TENS یا تحریک الکتریکی زیرجلدی اعصاب که باعث کاهش درد می‌شود و یکی هم تحریک الکتریکی عصب عضله که برای بهبود قدرت حرکتی عضلات اقدام به تحریک واحد حرکتی عضلانی می‌ کند.

درمان به کمک گرما، رطوبت گرم و سرما

از فواید این روش ها برای بعضی از مشکلات می توان بهره برد.

نور درمانی

در این روش از نور به خصوص و لیزر برای درمان مشکلات پزشکی به خصوصی استفاده می شود.

کشش ایجاد کنید.

کشش ایجاد کنید.

اگر به التهاب فاشیای پلانتار شک دارید، می توانید از این حرکات برای ایجاد کشش در فاشیای کف پا استفاده کنید:

  • قوزک پایتان را روی ران پای دیگر گذاشته و انگشتان پا را با دستتان بگیرید.
  • با دست دیگر کف پا را گرفته و تا جای ممکن انگشتان را بالا بکشید تا کشیدگی فاشیا را حس کنید.
  • سپس به آرامی انگشتان پا را به سمت پاشنه آورده و 3 تا 5 دقیقه در همین حالت نگه دارید.
  • این کار را یک بار در روز و یا هر وقت که درد داشتید، انجام دهید.

یک تمرین کششی ساده که در محل کار هم می توانید انجام دهید: به یک توپ سفت و نسبتا کوچک نیاز دارید، اما از یک از فوم غلتکی، بطری آب یا توپ تنیس هم می توانید استفاده کنید.

  • در حالت نشسته، کفشتان را دربیاورید.
  • توپ را زیر سینه پا قرار دهید.
  • برای ماساژ ناحیه کف پا، آن را از قسمت سینه پا بغلتانید تا به زیر قوس کف پا برسد و سپس آن را به محل برگردانید.
  • این کار را برای 5 تا 10 دقیقه ادامه دهید.

کشش ماهیچه ساق پا می تواند به کاهش گرفتگی یا درد کف پا کمک کند. برای ایجاد کشش در ساق پا :

  • در فاصله یک دست از دیوار و رو به آن ایستاده و دستانتان را روی دیوار قرار دهید.
  • پای راستتان را پشت پای چپ قرار دهید.
  • زانوی راستتان را صاف و پاشنه پای راستتان را همینطور که به روی پای چپتان تکیه می دهید، بر روی زمین قرار دهید.
  • باید کشیدگی را در ساق پای راستتان حس کنید؛ همین حالت را از 15 تا 30 ثانیه حفظ کرده و سپس به حالت عادی برگردید.
  • همین کار را سه مرتبه در سمت راست انجام داده و سپس پا را عوض کنید.

از روش های کمک درمانی بدون نسخه استفاده کنید.

کفش های طبی و ارتوز حمایتی قوس کف پای بدون نسخه به کاهش تیرکشیدن کف پا و پیشگیری از آسیب دیدگی در آینده کمک می کند. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن (ادویل و موترین) نیز به کاهش التهای و درد کمک می کند.

تزریق استروئید

تزریق استروئید

استروئید یا کورتیکواستروئیید، نسخه های مصنوعی هورمون های ترشح شده توسط غده آدرنال است که در درمان مشکلات بسیاری مثل تیر کشیدن کف پا هم استفاده می شود. اگرچه این روش می تواند موثر و سریع الاثر باشد، اما نباید چشم روی عوارض جانبی احتمالی آن بست. تزریق استروئید به کاهش التهاب، کاهش پاسخ های سیستم ایمنی و کمک به کنترل عملکردهای دیگر بدن منجر می شود.

تزریق استروئید با تزریق آنابولیک (که مشابه با تستوسترون هستند و مصارف پزشکی محدودی دارند و از سوی بسیاری از حوزه های ورزشی هم تحریم شده اند) متفاوت است. تزریق استروئید اگرچه میتواند موثر باشد اما برای همه موثر نیست و خطراتی مانند عوارض جانبی احتمالی شدیدی را برای بیمار به همراه بیاورد.

جراحی

اکثر افرادی که به التهاب فاشیای پلانتار مبتلا هستند، بعد از یک دوره 6 هفته ای درمان با کاهش درد پاشنه مواجه می شوند، اما اگر این درد تا چند ماه ادامه پیدا کرد، شاید نیاز به انجام جراحی باشد. جراح در طول فرایند جراحی ممکن است فاشیای کف پا را از استخوان پاشنه جدا کند که در مواردی شاید منجر به ضعف قوس کف پا شود.

استراحت کنید.

اولین مرتبه ای که درد را حس می کنید، بخشی از فعالیت های ورزشی مثل دویدن و ورزش های پرشی مثل بسکتبال که فشار زیادی بر کف پا وارد می کند را متوقف کرده و به کف پایتان استراحت دهد. اگر دردتان ادامه پیدا کرد شاید لازم باشد که مدتی از انجام فعالیت های شدید دست بکشید. همچنین شاید لازم باشد که دو بار در روز و در بازه های 10 تا 15 دقیقه ای (تا کاهش درد) روی پایتان یخ بگذارید.

از استفاده از کفش های نامناسب خودداری کنید.

پابرهنه بودن یا پوشیدن کفش های نامناسب مثل دمپایی لاانگشتی تنها به بدتر شدن مشکل منجر می شود. اگر معمولا در خانه پابرهنه می گردید، شاید وقتش شده که پوشیدن کفش های استاندارد خانگی را امتحان کنید. تجویز ارتوز یا استفاده از کفش های طبی بسته به شدت مشکل بیمار ممکن است از سوی پزشک در نظر گرفته شود. قراردادن کفی طبی در زیر سینه پا نیز یکی از روشهای کاهش درد کف پا است. ارتوزها یا تجهیزات کمکی و کفی طبی به اصلاح بدشکلی پا کمک می کند.

حفظ وزن ایده آل

اضافه وزن باعث افزایش فشار بر سینه پا می شود و از همین رو حفظ وزن ایده آل می توان به کاهش فشار وارده بر کف پا کمک کند. پزشک با توجه به سبک زندگی و مشکلات پزشکی که دارید، توصیه های خود برای حفظ وزن ایده ال را به شما خواهد داد.

ریکاوری درمان تیر کشیدن کف پا


مدت زمان مورد نیاز برای ریکاوری به عامل تیرکشیدن کف پا بستگی دارد و برای مثال ریکاوری مشکلی مثل التهاب فاشیای پلانتار، حتی اگر تحت درمان قرار بگیرد، ممکن است از 3 تا 12 ماه طول بکشد. در صورت نیاز به جراحی برای درمان مشکل، برگشتن به شرایط نرمال حتی ممکن است تا یک سال هم طول بکشد. شاید لازم باشد تا هفته ها یا ماه ها از قالب یا تجهیزات کمکی استفاده کنید و اگر با تجویز ارتوز سوی پزشک مواجه شدید باید تا زمانی که لازم باشد آن را به پا کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اینکه گاهی اوقات کف پایتان تیر بکشد، هیچ نشانه خاصی از وجود مشکلی نگران کننده نخواهد بود. در این موارد شاید حتی استفاده از درمان های خانگی مثل گذاشتن پا در آب، ماساژ یا استراحت هم به نشانه هایتان کمک خواهد کرد. اما اگر این اتفاق زیاد برایتان رخ می دهد یا دردتان به جای بهتر شدن درمان های خانگی، تغییری نکرد و یا حتی بدتر شد بهتر است با پزشکتان صحبت کنید. تیرکشیدن کف پا حتی ممکن است با پیشروی تبدیل به یک مشکل جدی پا شود و حتی صدمات جدی تری به کمر، زانوها و قوزک پا وارد کند. اگر دیابت دارید، باید اهمیت بیشتری در مقایسه با دیگران به درد و آسیب دیدگی کف پا بدهید.

نکات پایانی


تیرکشیدن سینه و کف پا معمولا نشانه ای یک مشکل جدی تر است که کف پایتان را تحت تاثیر قرار داده است. اگر این مشکل تحت درمان قرار نگیرد می تواند به یک مشکل مزمن و با تبعات طولانی مدت تبدیل شود. اگر بیش از چند روز با درد قوس کف پا یا بطور کلی کف پا مواجه بودید، باید به پزشکتان مراجعه و روند درمان را آغاز کنید. تعیین دلیل ایجاد درد، اولین گام برای شروع درمان است.

سوالات متداول


دلیل تیر کشیدن کف پا چیست؟

التهاب فاشیای پلانتار به التهاب بافت نواری کف پا که پاشنه را به انگشتان پا متصل می کند، گفته می شود. التهاب فاشیای پلانتار می تواند درد شدیدی را برای بیمار ایجاد کرده و یکی از شایع ترین دلایل درد پاشنه پا است.

اگر التهاب فاشیای پلانتار داشته باشم، می توانم پیاده روی کنم؟

هر کس متفاوت است و بعضی بیماران حتی ممکن است با تغییر کفششان با کاهش نشانه های بیماری مواجه شوند. اگر بعد از مدتی استراحت به پیاده روی بروید، با توجه به کشیدگی رباط کف پا ممکن است با کاهش نشانه ها مواجه شوید.

آیا التهاب فاشیای پلانتار خود به خود خوب می شود؟

شاید التهاب فاشیای پلانتار به خودی خود از بین برود اما این فرایند شاید بیش از یک سال طول بکشد و اگر این مشکل را درمان نکنید، شاید با مشکلات دیگری مواجه شوید. بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید و بلافاصله درمان بدون جراحی را شروع کنید.

درد شدیدی که در کف پا حس می کنم، چیست؟

التهاب فاشیای پلانتار شایع ترین دلیل تیرکشیدن کف پا و یکی از شایع ترین مشکلات ارتوپدی در میان بیماران است. این مشکل در نتیجه التهاب، استفاده بیش از حد یا آسیب دیدگی فاشیای پلانتار ایجاد می شود. فاشیای پلانتار به رباطی گفته می شود که انگشتان پا را به پاشنه پا متصل می کند.

آیا باید التهاب فاشیای پلانتار را جدی گرفت؟

خار پاشنه رایج ترین پیامد عدم درمان التهاب فاشیای پلانتار است. بدن در تلاش برای محافظت از قوس کف پا و کاهش صدمات، سلولهایی را به محل بروز مشکل می فرستد و تجمع کلسیم در آنجا آغاز می شود.

درمان التهاب فاشیای پلانتار چقدر طول می کشد؟

برگشتن پا به وضعیت عادی خود از 6 تا 12 ماه طول می کشد. برای کاهش درد و کمک به بهبود سریعتر درد می توانید کارهایی در خانه انجام بدهید؛ استراحت کنید: لازم است تا زمانی که التهاب پایتان فروکش کند، روی آن بار وارد نشود. یخ: یک راه ساده برای درمان التهاب استفاده از یخ است که روشهای مختلفی برای استفاده از آن وجود دارد.

نحوه درست خواب در زمان ابتلا به التهاب فاشیای پلانتار چطور است؟

اکثر افراد برای کاهش درد در هنگام خواب، کف پایشان را برای شل شدن فاشیای پلانتار به سمت پایین می گیرند. این افراد وقتی در صبح روی پا می ایستند و با کشیدگی ناگهانی فاشیای کف پا، با درد مواجه می شوند. اسپلینت های شبانه که باعث ایجاد کشش قوس کف و ساق پایتان می شود، گزینه مناسبی برای این مشکل است.

آخرین مقالات
تلفن نوبت دهی کلینیک