فهرست مطالب
تاریخ: ۶ آذر ۱۴۰۲
درمان کمردرد معمولاً در عرض چند هفته خود به خود بهبود مییابد، اما در صورت شدت بیشتر میتواند عملکرد طبیعی را مختل کند، تحرک را محدود کند، و در نتیجه در فعالیتهای روزانه اختلال ایجاد کند. کمردرد ممکن است به صورت یک درد تیز، سوزشی یا مبهم ظاهر شود و به یک نقطه محدود میشود یا ناحیه بزرگی از پشت را فرا گیرد. بسته به علت، ممکن است چندین روش درمانی برای مدیریت کمردرد مورد استفاده قرار گیرد، و یکی از راهکارهای شناختهشده برای درمان این درد، طب سوزنی است.
اما آیا می دانید طب سوزنی چگونه می تواند به درمان کمردرد کمک کند؟ طب سوزنی اساس طب سنتی چینی است و هزاران سال است که همراه با درمان های دیگر برای تسکین بسیاری از بیماری های مختلف مانند درد و سفتی مفاصل که حرکات شما را محدود می کند انجام می شود.
برای اینکه بدانید طب سوزنی دقیقا برای کمردرد موثر است، این مقاله را بخوانید.
انواع کمردرد
کمردرد را می توان به دو نوع مختلف تقسیم کرد:
کمردرد حاد: اکثر موارد کمردرد چند روز تا چند هفته طول می کشد و بنابراین به عنوان کمردرد کوتاه مدت یا حاد طبقه بندی می شود. این نوع درد به ندرت منجر به از دست دادن عملکرد بدن می شود و معمولاً طی چند روز از طریق اقدامات خودمراقبتی فروکش می کند، اما گاهی اوقات می تواند تا ماه ها ادامه پیدا کنید.
کمردرد مزمن-دردی در ناحیه کمر که ۳ ماه یا بیشتر طول بکشد مزمن تلقی می شود. این درد ممکن است ناشی از بیماری ساختاری، آسیب، یا استرس فیزیکی بیش از حد در قسمتهای خاصی از بدن باشد.
درمان کمردرد با طب سوزنی، ممکن اس یک گزینه مناسب برای تسکین درد شما باشد.
دلایل درد کمر
دلایل مختلفی برای کمردرد وجود دارد. شایع ترین علل کمردرد عبارتند از:
- اسپاسم عضلانی
- شکستگی به خصوص در ستون فقرات
- عصب فشرده شده
- سبک زندگی کم تحرک
- شرایط خود ایمنی (مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان)
- بارداری
- عطسه کردن
- سرطان
- عفونت ها
- وضعیت بدنی ضعیف
- اختلالات سلامتی
وضعیت های که طبق عادت باعث کمر درد میوشند:
- د ر حالی که به تلفن، صفحه نمایش یا میز خود نگاه می کنید، سر خود را به جلو خم کنید.
- نشستن رو به جلو با شانه ها.
- از پایین کمر خود به جلو خم شوید بنابراین فشار بیش از حد بر مهره های تحتانی ستون فقرات وارد کنید.
- استفاده بیش از حد از عضلات ناشی از حرکات یا ورزش های تکراری.
- کشش بیش از حد
- رانندگی با کمر خمیده
- رانندگی طولانی مدت
- پس از ایجاد درد به مدت طولانی بنشینید
- استفاده از عضلات پشت به جای پا برای بلند کردن اجسام سنگین
سایر علل کمردرد که با طی سوزنی درمان شده اند
اختلالات سلامتی که باعث کمردرد میشوند عبارتند از:
- آسیب های عضلانی: کشیدگی، رگ به رگ شدن یا آسیب به رباط هاف دیسک ها و عضلات اطراف ستون فقرات میتواند منجر به کمردرد شود.
- پارگی یا برآمدگی دیسک: به دلیل ساییدگی و پارگی ستون فقرات در سنین بالا ایجاد میشود.
- سیاتیک: این عارضه ناشی از تحریک سیاتیک در ریشه های عصبی است که به خارج از ستون فقرات سرایت میکند.
- استئوآرتریت ستون فقرات (معروف به بیماری دژنراتیو دیسک): این وضعیت باعث افزایش فشار بر روی مهره های مجاور میشود و در نتیجه باعث رشدخارهای مفصلی ستون فقرات میشود که وقتی با عصب فشرده همراه باشد میتواند باعث درد موضعی شود.
- پوکی استخوان: این وضعیت به ضعیف شدن استخوان ها و افزایش خطر شکستگی اشاره دارد.
- اسپوندیلولیز: این ضعیت به دلیل ضعف در پل های استخوانی بین مهره ها به ویژه در قسمت تحتانی ایجاد ستون فقرات ایجاد میشود در نتیجه باعث ایجادکمر دردی میشود که بافعالیت تشدید میشود.
- تنگی ستون فقرات: این وضعیت در نتیجه باریک شدن فضاهای باز در قسمت تحتانی ستون فقرات رخ میدهد که باعث فشار روی اعصاب و کمردرد میشود و به پایین پاها سرایت میکند.
- اسکولیوز: انحنای ستون فقرات به یک طرف به نام اسکولیوز شناخته میشود. این بیماری ممکن است از نظر جسمی در دوران کودکی ظاهر شود اما میتواند علائمی مانند درد را فقط در سنین میان سالی ایجاد کند.
- درد ارجاع شده: اختلالات قلبی (کالبد شکاف آئورت)، پانکراس (پانکراتیت)، کیسه صفرا (سنگ صفرا) یا کلیه (سنگ کلیه) هم میتوانند باعث علائم کمر درد شوند.
علائم کمر درد
کمردرد خفیف معمولاً علائم دیگری ندارد، اما کمردرد مزمن ناشی از یک بیماری شدید که به اعصاب برخورد می کند ممکن است با موارد زیر همراه باشد:
- درد تیزی که به پایین یک یا هر دو ساق پا سرایت میکند.
- بی اختیاری که نشان دهنده فشردگی عصب یا عفونت ستون فقرات مانند مننژیت یا دیسک است.
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن پا که نشان دهنده سندرم دم اسبی است که در اثر فشرده شدن انتهای عصبی طناب نخاعی ایجاد میشود.
- سفتی در نواحی اطراف ستون فقرات شما
درمان کمر درد با طب سوزنی چگونه است؟
طب سوزنی یک شاخه باستانی از طب چینی است که بر اساس اصل چی یا جریان انرژی مبتنی است. در این فرم طب، اعتقاد بر این است که جریان آزاد چی در سراسر بدن، سلامتی مطلوب را ایجاد میکند. چی به امتداد دوازده مسیر مشخص به نام مریدینها جریان دارد که به اندامهای خاصی متصل هستند. در صورت مسدود شدن جریان چی به هر دلیلی، ممکن است باعث بروز بیماری شود. طب سوزنی از طریق قرار دادن سوزنهای بسیار نازک، استیل ضد زنگ و استریل در نقاط مختلف بدن، جریان چی را در سراسر بدن بازیابی میکند. درمان کمردرد با طب سوزنی اغلب با وارد کردن سوزنها به نقاط مناسب انجام میشود. این نقاط در امتداد مریدینها قرار دارند و معمولاً با پنبه آغشته به الکل تمیز میشوند. سپس، سوزنهای استریل بر روی این نقاط قرار میگیرند. این سوزنها معمولاً نازک، جامد و از جنس فولاد ضد زنگ هستند. برخی از متخصصان طب سوزنی ممکن است از سوزنهای یکبار مصرف استفاده کنند که از قبل استریل شدهاند.
فواید درمان کمردرد با طب سوزنی
در زیر برخی از مزایای بیشتری که افراد از درمان کمردرد با طب سوزنی دریافت می کنند آورده شده است:
- بسیار ایمن است. درمان های بسیار کمی بی ضرر هستند. طب سوزنی یکی از آنهاست. با این وجود، ایمنی شما میتواند به پزشک و ابزار مورد استفاده بستگی داشته باشد.
- عوارض جانبی بسیار کم. طب سوزنی عوارض جانبی بسیار کمی دارد و هیچ یک از آنها آسیب خاصی به بیمار وارد نمی کند.
- می تواند با درمان های دیگر ترکیب شود. به عنوان مثال، ترکیبی از طب سوزنی و حجامت به طور قابل توجهی سطح استرس و همچنین درد فیزیکی را کاهش می دهد.
- درمان کمردرد با طب سوزنی بهترین جایگزین برای بیمارانی است که به داروهای ضد درد حساسیت دارند.
با توجه به موارد گفته شده، طب سوزنی یک درمان خوب است و ارزش امتحان کردن را دارد. با این حال، ممکن است دارای عوارض جانبی باشد.
آیا درمان کمردرد با طب سوزنی خطرناک است؟
در حالی که این درمان کاملاً مفید است، اما دارای عوارض جانبی ناخوشایندی است که باید به آنها توجه کنید. اگرچه آنها خیلی خطرناک نیستند اما باید در مورد آنها بدانید. عوارض جانبی زیر رایج هستند:
- کبودی. این مشکل اغلب در قسمت های قرار گرفتن سوزن اتفاق میاقتد. اما چیز مهمی نیست.
- خستگی. این شرایط یک اتفاق رایج است، اگرچه فقط نشانه ای از نیاز به استراحت است.
- بدتر شدن علائم. بلافاصله بعد از درمان کمردرد با طب سوزنی، اغلب یک بحرا درمانی رخ می دهد. با این حال، همیشه بعد از آن بهبودی حاصل میشود.
- انقباض عضلانی. انقباض عضلانی در حین یا بعد از درمان کمردرد با طب سوزنی رایج است.
- سرگیجه. این یک وضعیت نادر است، اگرچه ممکن است رخ دهد. گاهی اوقات حتی می تواند منجر به غش شود.
طب سوزنی را باید هر چند وقت یکبار انجام داد؟
به منظور درمان کمردرد با طب سوزنی، باید تعداد جلسات را بر اساس علائم و میزان مزاحمت به درمان تعیین کرد. اگر علائم به مدت طولانیتری حاکم بوده باشند، ممکن است نیاز به تعداد زیادی از جلسات طب سوزنی باشد. همچنین، فرکانس درمان به مدت زمان علائم وابسته است.
اگر علائم به مدت طولانیتر وجود داشته باشند، ممکن است نیاز به برنامههای درمانی با فرکانس بیشتر باشد. به طور کلی، یک جلسه درمان در هر هفته معمولاً کافی است تا وضعیت تثبیت یابد. اما اگر علائم شدید باشند، ممکن است نیاز به دو جلسه در هفته داشته باشید.
پزشک همواره پیشرفت شما و وضعیت کلیت را مورد بررسی قرار داده و تعداد جلسات لازم را تنظیم میکند. هرچون کاهش قابل توجه در علائم دلیلی بر کاهش تعداد جلسات است. در صورتی که وضعیت کمتر جدی باشد، یک جلسه درمانی هر دو هفته یا حتی یک بار در ماه ممکن است کافی باشد.
برای پیشگیری از کمردرد یا تسکین این درد ناخوشایند چه کاری می توانم انجام دهم؟
وزن بدن : هر یک کیلو اضافه وزن به پشت و مفاصل فشار می آورد، بنابراین باید از چاقی اجتناب کنید و سلامت خود را حفظ کنید.
ورزش: باعث تحرک بدن میشود و ماهیچه های شکم و پشت شما را تقویت می کند تا باعث ثبات آنها شود.
حرکت کنید: هرکسی که زیاد می نشیند باید بیشتر بایستد، راه برود و حرکات کششی انجام دهد.
آرام باشید: استرس و تنش ذهنی روی کمر تأثیر منفی می گذارد.
کفش مناسب : کفش های تنگ، کفی نامناسب یا پاشنه بلند به ستون فقرات آسیب می رساند