پی آر پی زانو برای تسکین درد و کاهش التهاب: قبل و بعد PRP زانو

آرتروز زانو یک نوع آرتریت تحلیل برنده است. این شرایط “ساییدگی و پارگی” معمولاً در افراد 50 ساله و بالاتر اتفاق می‌افتد اما در افراد جوان نیز می‌تواند رخ دهد. در آرتروز، غضروف‌های مفصل زانو به تدریج از بین می‌روند، فرسوده و خشن می‌شوند. این امر باعث کاهش فضای محافظ بین استخوان‌ها و در نتیجه مالش استخوان بر روی استخوان و تولید خار یا زوائد دردناک می‌شود.

یکی از بهترین روش‌های درمان برای آرتروز و ترمیم مفصل آسیب دیده‌، تزریق پی آر پی زانو می‌باشد. پی آر پی زانو روشی کاملا ایمن و بدون نیاز به جراحی می‌باشد. بهبودی پس از این روش کاملا سریع و بدون عوارض است. برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی نحوه‌ی تزریق پی آر پی که همان پلاسمای غنی از پلاکت خون است، ادامه‌ی مطلب را دنبال کنید.

آرتروز زانو و تزریق پی آر پی

در مرکز جامع توانبخشی امید، ما می‌توانیم به شما در یافتن تسکین درد زانو کمک کنیم. پزشکان ما با شما همکاری می‌کنند تا یک برنامه درمانی متناسب با نیاز و مهارت شما تنظیم کنند تا به شما در بازگشت به آنچه دوست دارید کمک نماید.

از فیزیوتراپی گرفته تا تزریق پی آر پی، می‌توانند برای شما راه حلی پیدا کنند که نیازی به جراحی و طولانی شدن زمان بستری و روند بهبودی نداشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی انواع تراپی‌ و یا پی آر پی برای درمان زانو درد و یا برای رزرو نوبت در مرکز جامع توانبخشی امید می‌توانید با شماره تلفن‌های 02122780701 یا 02122780702 تماس حاصل فرمایید.

پلاسمای غنی از پلاکت چیست؟


خون عمدتا شامل پلاسما است که شامل اجزای بسیار کوچک جامد، یعنی پلاکت، گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز است. پلاکت‌ها حاوی پروتئین‌هایی به نام فاکتورهای رشد هستند که در بهبود آسیب‌ها مهم هستند.

پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی پلاسمائی است که حاوی تعداد پلاکت بالاتری از آن چیزی است که به طور معمول در خون یافت می‌شود. غلظت پلاکت در درمان‌های پی آر پی و غلظت فاکتورهای رشد 5 تا 10 برابر غنی‌تر از حد طبیعی است.

تزریق پی آر پی چیست؟


تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) با استفاده از غلظت پلاکت بیمار در نمونه خون وی تهیه می‌شود. در درمان پی آر پی از سیستم بهبودی طبیعی بدن در بهبود مشکلات اسکلتی عضلانی بیمار استفاده می‌شود.

سپس پلاکت‌های فعال شده مستقیماً به بافت بدن آسیب دیده تزریق می‌شوند. آن‌ها فاکتورهای رشد را آزاد کرده و باعث تحریک و افزایش تعداد سلول‌های جبران کننده بدن می‌شوند.

پی آر پی درمانی می‌تواند به تسریع روند بهبود ماهیچه‌ها، مفاصل، رباط‌ها و تاندون‌های آسیب دیده کمک کند.

چرا بیماران مبتلا به آرتروز زانو باید از تزریق پی آر پی استفاده کنند؟


تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در زانو با استفاده از نمونه خون خود بیمار می‌تواند به بهبود آسیب‌ها و شرایط دردناک زانو کمک کند. این نحوه تفاوت آن‌ها با سایر روش‌های سنتی کنترل آرتروز درد زانو مانند تزریق کورتیزون، داروهای ضد التهاب، جراحی و فیزیوتراپی است.

تزریق پی آر پی درمان آرتروز زانو می‌تواند با بازیابی اسید هیالورونیک، ماده‌ای شفاف در بدن که بافت‌های آسیب دیده یا پیری را از طریق فاکتورهای رشد در پلاکت‌ها ترمیم می‌کند، به کاهش التهاب در ناحیه آسیب دیده کمک کند. آن‌ها از تقسیم سلولی و مهاجرت خبر می‌دهند و در نهایت باعث تشکیل بافت می‌شوند.

چه کسی کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی است؟


بیمارانی که مدیریت آرتروز زانو را چالش برانگیز می‌دانند ممکن است تزریق پی آر پی زانو را در نظر بگیرند.

پی آر پی درمانی برای افراد مبتلا به ضربه یا آسیب دیدگی مربوط به ورزش در زانو یا پاها مانند زانوی جهنده، آسیب ناشی از پرش بیش از حد، و ورم کف پا، آسیب ناشی از دویدن مفید است.

درمان‌های پی آر پی همچنین می‌توانند به بیمارانی که از کمردرد، آرنج تنیس، بیماری تحلیل برنده مفصل و حتی ریزش مو رنج می‌برند، کمک کنند. عوامل رشد در PRP می‌توانند به تحریک رشد سریع مو کمک کنند.

پی آر پی در کجای بدن تزریق می‌شود؟


تزریق پی آر پی مستقیماً در ناحیه آسیب دیده محل اتصال، رباط یا تاندون زانو انجام می‌شود. درمان پی آر پی همچنین می‌تواند در مناطقی که بیمار احساس درد می‌کند تزریق شود.

فرایند تزریق گاهی اوقات نیاز به استفاده از سونوگرافی دارد. به پزشکان کمک می‌کند تا محل تزریق مناسب را پیدا کنند.

چه زمانی می‌توان آرتروز زانو را به دنبال تزریق پی آر پی روی زانو بهبود داد؟


بیمارانی که تحت آرتروز زانو تحت درمان با پی آر پی هستند ممکن است بین شش هفته تا سه ماه متوجه کاهش سفتی و درد شوند. همچنین ممکن است در این مدت بهبود قابل توجهی در عملکرد و تحرک زانو ایجاد شود.

چگونه بیماران باید خود را برای درمان پی آر پی زانو آماده کنند؟


قبل از درمان PRP زانو، بیماران باید با پزشک خود در مورد بهترین روش آماده‌سازی بر اساس مورد خاص خود با پزشک مشورت کنند.

به طور کلی، پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند که با دستورالعمل های زیر آماده روش شوند:

  • از مصرف داروهای ضد التهاب یک هفته قبل از درمان پی آر پی خودداری کنید.
  • MRI زانو تهیه کنید تا پزشک بتواند میزان آسیب را تشخیص دهد.
  • امکان استفاده از عصا را تا دو روز پس از تزریق آماده کنید.
  • از کسی بخواهید که شما را به خانه برساند.

انتظار بیماران از عمل چه باید باشد؟


تزریق پی ار پی به زانو

در قسمت اولیه پی آر پی زانو، پزشک یک نمونه خون از بیمار می گیرد. آن‌ها نمونه خون را به مدت 15 دقیقه درون سانتریفیوژ قرار می‌دهند.

سانتریفیوژ مسئول جداسازی خون به ترکیبات مختلف زیر است:

  • سلول‌های قرمز خون
  • گلبول‌های سفید خون
  • پلاکت
  • پلاسما

این نمونه همان چیزی است که پزشک برای استخراج پلاسمای غنی از پلاکت استفاده خواهد کرد. آن‌ها زانوی بیمار را بی حس کرده و درمان پی آر پی را در ناحیه تزریق می‌کنند. ممکن است محل تزریق پی آر پی بعد از درمان حساس باشد، اما نباید احساس درد کند. بعضی از بیماران می‌توانند در محل تزریق دچار کبودی یا زخم کوچکی شوند.

بیمار لازم است قبل از ترخیص 15 دقیقه استراحت کند. کل مراحل حدود یک ساعت طول خواهد کشید.

بیماران بعد از عمل چه کاری باید انجام دهند؟


مراقبت‌های زیر بعد از تزریق پی آر پی زانو ضروری و مهم می‌باشند:

  • بعد از پی آر پی زانو، بیمار باید هر 2 تا 3 ساعت و برای هر چرخش، هر 2 تا 3 ساعت یک کمپرس سرد بر روی زانوی آسیب دیده خود قرار دهد. این کار باید به مدت 3 روز انجام شود.
  • بیماران همچنین می‌توانند برای کمک به مدیریت درد و احساسات ناخوشایند از دارو استفاده کنند.
  • پزشکان به بیماران توصیه می‌کنند که فعالیت بدنی خود را محدود کنند و از انجام فعالیت‌هایی که باعث زانو یا فشار می‌شود خودداری کنند.
  • بیماران ممکن است برای جلوگیری از زانو در طول دوره نقاهت از عصا استفاده کنند. پس از 6 تا 8 هفته، یک بررسی پیگیری برای ارزیابی اثربخشی درمان و وضعیت آرتروز زانوی بیمار انجام می‌شود.
  • اگر بیمار تورم شدیدی را تجربه کرد، باید سریعاً با پزشک خود تماس بگیرد.

پس از درمان، فیزیوتراپی می‌تواند به بیمار کمک کند تا تحرک خود را در مفاصل بازیابی کند، از وخیم شدن وضعیت او جلوگیری کند و خطرات جراحات بعدی را کاهش دهد.

آخرین مقالات
تلفن نوبت دهی کلینیک